YENİCE BAĞIŞLIYOR, ÇOCUKLARI OKUYOR

YENİCE BAĞIŞLIYOR, ÇOCUKLARI OKUYOR

Yenice Kaymakamımız Sayın Yasin ERDEM' in destekleriyle Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği "Yenice Bağışlıyor, Çocukları Okuyor" adlı kitap toplama kampanyası düzenlenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığımızın "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesinin tamamlanmasından sonra ilçemiz okullarındaki kitap sayılarının arttırılması ve kitap okumak isteyen öğrencilerimize daha fazla imkan sağlamak, kitap okuma alışkanlığını okullarımızda yaygınlaştırmak amacıyla kitap okuma kampanyası düzenlenmiştir.

01/03/2021 tarihinde başlayıp 03/04/2022 tarihinde sona erecek olan kampanyamıza; vatandaşlarımızı, velilerimizi, özel ve resmi kurumlarımızı, yurt içinde ve dışında bulunan hemşerilerimizi, derneklerimizi, sivil toplum kuruluşlarını, iş insanlarımızı, hayırsever vatandaşlarımızı ve her şeyden önemlisi kitap dostlarını davet ediyoruz.

Kampanyamız, iki şekilde yürüyecektir; kitap bağışlamak isteyen kitap dostları, ilçemizdeki okullara kitap bağışında bulunabilecek ya da açmış olduğumuz Kitap bağışı isimli Yenice Ziraat Bankasındaki hesaba para yatırabilecektir. Hesaba yatırılan paralar kampanya sonunda sosyal medyadan duyurulacaktır. Öğretmenlerimizden oluşan komisyon, toplanan paralarla ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimizin seviyelerine, gelişimlerine uygun bakanlığımızca onaylanan (hikaye, roman, şiir, inceleme, masal, bilimsel yayınlar, araştırma içerikli) kitaplar alınarak okullarımız kütüphanelerine bağışlanacaktır.

Bunun dışında ilçemiz öğrencileri arasında ödüllü kitap okuma etkinliği de planlanmış olup ayrıntılı bilgi önümüzdeki günlerde verilecektir.

09.03.2022 2392

09-03-202209-03-202209-03-2022